Mendoza - Reisverslag uit Villa Allende, Argentinië van Joris Bongers - WaarBenJij.nu Mendoza - Reisverslag uit Villa Allende, Argentinië van Joris Bongers - WaarBenJij.nu

Mendoza

Door: Joris

Blijf op de hoogte en volg Joris

22 Maart 2010 | Argentinië, Villa Allende

¡Hola!

De afgelopen weken heb ik niet echt speciale weken gehad met dingen waarover ik moest schrijven tot afgelopen weekend. Dus vandaar nu weer een berichtje. De avond van mijn laatste berichtje had ik een afscheidsasado van een Engels meisje hier. De afgelopen weken zijn er best al veel mensen weggegaan waar je veel mee optrekt en dan is het op zich best raar dat jij(ik dus) nu eigenlijk een van de mensen bent die hier al lang zit. Ik behoor nu alweer tot de oudere groep terwijl ik er nog geen 2 maanden zit(dit is wel al mijn 50ste dag trouwens) en het ook echt niet lang voelt.

De dag na de asado mijn buskaartje gekocht voor mijn weekend in Mendoza en daarna met een paar mensen in echt het smerigste park ooit, in het smerigste meer ooit geroeid. Cordoba is ook, hoor ik van iedereen een van de smerigste steden van Argentinie. Daarna een filmpje gepakt, wat hier op woensdag echt super is want dan hoef je maar 10 pesos te betalen en dat is nog geen 2 euro.

Donderdag toen na allebei de projecten wat uit gaan eten met alle vrijwilligers en er zou daar ook een liveband optreden. Maar door de regen(wat het hier echt superhard doet als het regent) viel de stroom uit en was er dus geen livebandje meer. Daarna een weekend gehad wat het het schrijven waard niet echt is. Behalve dan dat ik een soort van mijn reis heb gepland. Ik ga eigenlijk bijna heel Argentinie doorkruizen en ik heb dan hoop ik nog ongeveer een weekje over voor een ander land, ik hoop dan Peru te doen(misschien Machu Pichu(of hoe je dat ook schrijft) maar dat ligt eraan hoe lang ik heb en hoeveel dat gaat kosten). Ik stop voor mijn reizen wel een weekje eerder met mijn project omdat ik anders te weinig tijd heb om te reizen vind ik.

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag waren ook niet echt speciale dagen behalve dan dat ik op woensdag St. Patricks day heb gevierd, een of ander Iers feest. Wat ze hier dus blijkbaar ook kennen en wat in Buenos Aires zelfs best groot gevierd schijnt te worden. Hier was het vooral een goed excuus voor veel vrijwilligers om bier te drinken(waar de feestdag volgens de Engelsen en de Ieren hier eigenlijk in hun land ook vooral op neer komt). Ik ben er deze dagen ook eindelijk achter gekomen dat ik hier ook gewoon Champions League en Uefa Cup kan kijken. Dus van het voetbal hoef ik vanaf nu gelukkig niks meer te gaan missen.

Toen ben ik donderdagavond vertrokken voor mijn eerste reisje: een weekendje Mendoza om onder andere Petra op te zoeken. Ik allemaal eten ingeslagen voor de 10 uur lange busrit, allemaal onnodig, want ik heb voor het eerst van mijn leven in een vehikel op 4 wielen kunnen slapen(YEAH). Het was ook knap als het me niet was gelukt want die lange afstandbussen hier zijn heul, heul, heul chill. De stoelen kunnen echt bijna in de stand alsof ik thuis op de bank lig en ik zat heen en terug helemaal voorin dus kon mn benen ook goed kwijt! Toen ´s ochtends aangekomen in Mendoza en een beetje bijgepraat met Petra, wat heel raar is om iemand tegen te komen die je in NL ook kent. Daarna zijn we naar een bodega(wijngaard) voor Argentijnse champagne(niet echt champagne dus maar toch) gegaan. In de stromende regen wat het in Mendoza nooit scheen te doen dus ik had weer een goede dag uitgekozen, NOT. Maarja de rondleiding was ook niet echt een succes want hij was niet heel lang en ik had die verhaaltjes in Zuid-Afrika en Frankrijk ook al tig keer gehoord. Het champagne proeven daarna was wel weer lekker en heb dan ook maar een flesje meegenomen! Daarna thuis geluncht en voor een fietstocht door Mendoza gegaan, een beetje door de parkjes gefiests en over de pleinen en daarna naar zo´n punt in Mendoza. Petra was een beetje mijn persoonlijke gids wat dan wel weer heel chill was. ´s Avonds natuurlijk uit.

De volgende dag weer vroeg op want we gingen de bergen, de Andes, in voor een actief dagje. We gingen eerst mountainbiken met een hele rare, maar superaardige en grappige vent, naar een plek bij een groot meer. Wat heel mooi was en het weer was ook perfect en als je dan om je heen keek alleen maar mooie bergen wat ook wel een succes was dus. Daarna meteen door naar Canopy, tussen heuvels met zo´n kabel sjeesen. Dat was wel vet want je ging ook over een rivier heen. Wel wat last gehad van mijn kruis gehad hierdoor de rest van de dag omdat een van die riemen niet ideaal zat. Doordat we van het fietsen meteen doorgingen heb ik er ook nog een gratis pet aan overgehouden, omdat we die niet meer terug konden brengen, haha! Na dat canopy moesten we wachten op het raften en we hadden nog geen maaltijd gekregen die ook inbegrepen was dus we waren best ontevreden over de organisatie, Petra en ik. Maar dat werd later dubbel en dwars beter. We mochten namelijk achterin de bak van een auto terug, daarna kregen we een lekkere sandwich en later konden we met de mensen van de organisatie gaan raften, wat dus nog beter was als dat je met allemaal toeristen gaat. Nog beter was dat het een grote mafkezenboel bij elkaar was en we ons dus kapot lachten en het werd nog beter want we stopten om naar een raftingwedstrijd te gaan kijken. Daarna nog een biertje gekregen wat de dag helemaal perfect maakte. ´s Avonds weer uitgegaan maar ik kan gewoon echt niet vrolijk worden van die reggaeton muziek hier dus dat was voor mij niet echt een succes.

Zondag was hier de superclasico, de Feyenoord - Ajax van Argentinie maar dan serieus 100 keer zo groot en spectaculairder. Na het eten met de familie daar dus op gewacht. Maar Boca - River werd na 10 minuten afgelast door de regen. Wel een teleurstelling dus. Maarja toen maar later met Petra een beetje door Mendoza stad heen gelopen en wat gegeten en daarna weer met de bus terug. ´s Ochtends aangekomen en meteen naar mijn project geweest. Waar ik tijdens weg moest want ik viel door het weekend bijna in slaap. Dus heb ik nu thuis hier voor het eerst een siesta gehouden.

Alles goed in Nederland, ik had gehoord dat het daar alweer bijna 15 graden wordt. Hier is het nog steeds elke dag gewoon 30 dus weet niet echt wat ik daarvan moet vinden...

Ciao

• 22 Maart 2010 - 21:52

Frank:

Hi Joris,
    weer een gaaf verhaal. Fantastisch dat je straks heel Argentinië gaat doorkruisen. Als je nog tijd hebt (en geld -:) zou ik zeker ook Peru doen). Het is goed te lezen dat je vindt dat je er er helemaal nog niet lang zit; je voelt je dus zeer op je gemak. Dat zou ik ook zijn, als ik lees wat je allemaal doet. Je moet alleen wel een beetje zuinig zijn op je kruis :-(
    Frank.

• 22 Maart 2010 - 21:53

Merel:

YES!!! EERSTE!!! :)

Maar Joris... jij regelt het wel weer ff zeg! Eerst een lift van de DJ en op de gastenlijst en nu raften met de echte mannen!! Heel gaaf zeg! Ik ben heel benieuwd naar je volgende verhaal!

Liefs Merel

• 22 Maart 2010 - 21:53

Merel:

Damn!!! Frank is me voor....

• 22 Maart 2010 - 22:21

Hennie:

Ha Joris,

Leuk om weer wat van je te horen. Je geniet met volle teugen al is niet alles alles even leuk. Gelukkig heb je alles weer opgepakt. Plannen heb je genoeg! Ik hoop dat we hier wat meer naar de temperaturen van jou gaan, de kou zijn we echt moe. De bank van thuis zit ook nog in het geheugen, deze is nu vaak vrij. Je kunt merken dat dit jou plekje is. Joris kan je eens op een foto laten zien hoe het er uit ziet als het echt regent, ben hier wel benieuwd naar. In de Kuip was hier ook een wedstrijd gestaakt (Feyenoord) i.v.m. de hevige regen.
    Hoe gaat het met de projecten waar je werkzaam bent? Geniet van alles wat je tegen komt, tot horens, dikke kus, Hennie.

• 23 Maart 2010 - 13:56

Bastiaan:

Ha Joris,

Foto's zien er goed uit! Als ik jou was zou ik ook zeker veel gaan reizen want die kans krijg je niet makkelijk nog een x. Wat kost een avondje stappen eigenlijk???

• 23 Maart 2010 - 18:52

Niels Eimers:

Ha die Jorismans! :D Zwaar mooi water man en best een mooie pet trouwens :D In Nederland valt de temperatuur inderdaad hartstikke mee ;) We hopen snel weer iets van je te horen! :D

• 23 Maart 2010 - 20:08

Gisela Govaart:

ha joris,
    komisch, had echt geen idee dat je zo dichtbij was (ofnouja iig niet aan de andere kant van de zee). Klinkt erg goed!
    Geniet er nog van. Ik zie dat je nog 74 dagen hebt dus dat is nog lang genoeg om veeel te beleven!
    liefs, gisela

• 24 Maart 2010 - 17:34

Stijn:

Supervette foto's!
    mooie baard heeft die dude trouwens op die foto! kom jij ook zo terug?!
    x

• 24 Maart 2010 - 17:59

Anja:

Beter laat dan nooit toch? Mooie verhalen, ik maak nooit zóveel mee :-)als ik reis. Zal de leeftijd wel zijn :-(.
    Hé Cusco ligt toch nog wel even 2100 km van Mendozza af maar mocht je er toch heen willen dan hebben we mog wel wat tips voor je. Gegroet.

• 25 Maart 2010 - 00:28

Stefan Van Den Berg:

Hee Joris,

Op die photo, is that de Moët et Chandon fabriek die je bezocht hebt!?! (Geen idee of ´t Argentijns is trouwens.. I heb de money er anyway not for)
    En i can je aanraden, take as much time voor ´t reizen als je can, ik com nu al tijd tekort!
    Chao

• 26 Maart 2010 - 19:15

Jacques:

Ha die Joris,
    Wij zijn intussen weer teruggekeerd op het startpunt van onze rondreis; Playa del Carmen in Mexico. We hebben veel gezien en beleefd. M.n. Guatemnala was erg mooi. Overmorgen vliegen wij weer terug naar NL. Zit het er voor ons weer op, maar jij kunt nog even. Trouwens over Peru hebben wij onderweg dermate interessante verhalen gehoord, dat het onze belangstelling ook getrokken heeft voor een evt. toekomstige reis. Dus als je kunt, zou ik er zeker heen gaan. Verder kun je hier in Mexico ook geen enkel moment van de dag de tv aanzetten zonder dat er voetbal op te zien is. Blijf genieten. Mooie foto's trouwens.
    Groet,
    Jac ques

• 27 Maart 2010 - 16:58

Mirjam:

Ha Joris,
    Gefeliciteerd met je vader en je oma! We gaan straks gezellig een borrel drinken op je vaders verjaardag.
    Leuk dat er foto's bij je verhalen staan. Ik ben wel benieuwd hoe het nu op je project gaat. Mag je zelf ook mensen helpen, of kijk je alleen mee?
    Veel plezier verder!
    groetjes van Mirjam

• 27 Maart 2010 - 22:09

Margot Van Keulen:

oke super leuk... Ja laat me maar weten over die naam van die organisatie!!!! Ben net in Uruguay, buenos aires was echt super leuk... tijd van me leven gehad! Ehm, je kunt naar ff denken, de zeeleeuwen, punta loma, heet dat geloof ik. En de pinquins heette punta tombe. Was echt super leuk! Dat plekje van de dolfijnen ben ik eventjes vergeten! Maar dat staat daar wel overal aangegeven! Hoe is het in Cordoba? Mis jullie allemaal wel hoor!! Hoop dat je alle mooie techno feestjes nog bent afgegaan afgelopen week, haha. Onze regelaar!
    Nice dat je ook el calafate gaat doet! Super lache! Zin in! Laat maar ff weten over salta dan..
    veel plezier! kus

• 02 April 2010 - 22:22

Marijke:

Heey Joris.
    Klinkt goed hoor, al je verhalen. En fijn dat je het zo naar je zin hebt in Argentinie, je projecten, je gastgezin en natuurlijk alles wat je er beleeft. Je doet een schat aan ervaringen op. Sla het allemaal goed op en blijf lekker veel foto's maken. We verheugen ons nu al op je smakelijke verhalen "straks". Hier is 't bijna als vanouds op de vrijdagavond. Naast een aantal vriendinnen van Laar zijn ook Stijn, Niels, Joep en Bas van de partij. Gezellig dus! Joris, ik lees in een van de reacties dat je ook in Argentinie van alles regelt? Grappig om te lezen. Ben je dus echt jezelf! Joris, bijna op de helft van je 1e grote avontuur en al zoveel gezien. Veel mensen volgen je, merken we, dus we hebben 't vaak over je. We zien uit naar je volgende verslag. Zo krijgen we ook hier absoluut geen gebrek aan gespreksstof. Joris, hou je haaks en blijf genieten! Liefs,
    mam

• 03 April 2010 - 21:35

Lisa:

Hee aap, laat ik maar weer eens een berichtje achterlaten want het is toch eigenlijk te schandalig dat dit pas mn 2e is. hele slechte zaak maargoed, ik bel je wel veel vaker dan iedereen dus uiteindeljk blijf ik toch de liefste! (toch?! :D) nou, klinkt allemaal weer helemaal chill hoe jij het daar hebt, ik ben super jaloers. echt gemeen gewoon dat jij lekker in de zon rondloopt en die hard aan het partyen bent, terwijl wij hier allemaal aan het zwoegen zijn op school of op het werk! argh! maarja, het is je natuurlijk van harte gegunt, want je bent ook gewoon super lief en leuk!
    geniet ervan homie en ik spreek je snel (ik denk dat ik je binnen nu en 5 minuten even op ga bellen, een heel nuttig bericht dus deze! ;))

dikke kus de liefste

p.s ik wist niet dat de argentijnse kindjes net zo lief waren als de zuid-afrikaanse!