Klote visum - Reisverslag uit San Carlos de Bariloche, Argentinië van Joris Bongers - WaarBenJij.nu Klote visum - Reisverslag uit San Carlos de Bariloche, Argentinië van Joris Bongers - WaarBenJij.nu

Klote visum

Door: Joris

Blijf op de hoogte en volg Joris

04 Mei 2010 | Argentinië, San Carlos de Bariloche

Eindelijk weg uit Buenos Aires, na heel veel geregel wat uiteindelijk helemaal niet nodig was. Nu zit ik in Bariloche, waar het weer echt des Nederlands is want het is koud, ik loop rond met 3 truien en een sjaal en het regent heel vies zoals het in Nederland ook kan regenen. Maar eerst maar weer de afgelopen dagen...

Woensdag was het volle maan dus dat moest natuurlijk gevierd worden. Niet zo vet als de Full Moon partys zoals je ze in Thailand hebt natuurlijk, maar gevierd heb ik het zeker. Donderdag net op tijd wakker geworden voor de La Boca(een wijkje waar je niet alleen door kunt lopen want dan heb je een grote kans op een pistool op je kop in sommige gebieden). Daar met het gostel naartoe geweest en rondgelopen. Het is best een schattig wijkje met heel veel kleuren enzo. En tevens de wijk waar heel veel boten binnenkomen. Vrijdag ben ik naar de wijk Palermo gegaan, een beetje de rijke wijk van Buenos Aires en daar de dierentuin en een polowedstrijd bezocht. Dat polo was heel vet vooral omdat ik daar gratis naar binnengesneakt ben en het volgens mij op best hoog niveau werd gespeeld. Het is wel echt een lompe sport. Die bal wordt keivaak tegen iemand lomp hard aangeslagen en ik heb 2 keer iemand van zn paard zien vallen. Wel heel vet. ´s Avonds natuurlijk koninginnedag gevierd, op zich wel leuk gedaan in een klein cafetje met heel veel oranje aan. Het was een NEderlands cafe maar er waren inclusief ons maar zes Nederlanders. Toch weet ik zeker dat die Argentijnen nu een heel goed beeld van koninginnedag hebben want ze deden gewoon vrolijk mee!

Zaterdag dan eindelijk mijn laatste dag in Buenos Aires en ben ik naar wedrennen geweest. Het was de grote prijs van Argeninie dus echt super druk en super lekker weer. Heb dus de hele dag een beetje knettertje buis in de zon gelegen en gekeken naar paarden die heel hard heeeuuul hard rondjes rennen. Wel heel vet weer. Af en toe ook een beetje meegeschreeuwd met de Argentijnen en volgens mij hebben heel veel Argentijnen heel veel geld verloren die dag. Wel met eentje vriendjes gemaakt en met hem een gratis drankje gedronken op zijn enige gelukkige bod van die dag. ´s Avonds extreem vroeg naar bed gegaan want ik wilde nu zeker weten dat ik op tijd was voor de boot.

En op tijd was ik, want ik kwam daar om 7 uur aan terwijl de boot om 9 uur zou gaan. Nu kreeg ik te horen dat de boot gecancelled was. Superkut dus want ik moest weg voor mijn visum. Maar ik heb hier ook geleerd dat je je maar beter niet te druk kunt maken over dingen en dingen gewoon moet leven en beleven als ze gaan dus heb ik vriendelijk(deze keer wel) mijn geld teruggevraagd(en gekregen) en naar de Nederlandse Ambassade gegaan om mijn visum maar te verlengen. Maar die was dicht dus kreeg ik van een Argentijnse dame een noodtelefoonnummer. Ik dat nummer bellen, kreeg ik eerst een preek van een paar minuten dat dit nummer alleen voor echte noodgevallen was, in die paar minuten hadden echt 5 doden kunnen vallen dus het was totaal nutteloos. Uiteindelijk toch uit die vrouw losgekregen dat ik maar op maandag mn visum moest verlengen en een boete moest betalen omdat ik te laat daarmee was.

Daar kon ik niks tegen doen want dat was ik ook gewoon. Dus ben ik naar het busstation toegeweest en mn bus naar Bariloche vervroegd. Een bus van fucking 25 uur. Wel chill geslapen naast een man die 2 keer zn hand op mijn been legde dus dat was een beetje eng. Het laatste deel van de rit was zelfs heel mooi want toen reden we door de bergen.

Aangekomen in Bariloche was het kantoor van de immigratie(voor mijn visum) natuurlijk dicht en kon ik alleen de volgende dag daarvoor naartoe gaan. Dus maar Bariloche ingelopen. Niet heel indrukwekkend de stad zelf maar het ligt aan een meer en rondom daarheen alleen maar bergen. Dus het is echt supermooi. ´s Avonds wat gaan eten in een parilla(waar ze in een restaurant asado´s houden).En je schijnt hier heel goed uit te kunnen gaan want het is een beetje het Albufeira van Argentinie, maar dat heb ik voor vanavond bewaart.

VAnochtend eindelijk uitkomst over mijn visum. Als ik naar Bolivie ga, wat ik doe, hoef ik alleen maar een boete te betalen(even groot als de bootticket naar Uruguay) dus uiteindelijk geen schade. Alleen zijn die Nederlandse Ambassade mensen dus wel geldwolven wat ik al dacht. Later naar een hotel gegaan en daar thee gedronken want dan kun je genieten van het uitzicht(was een tip van mijn Argentijnse familie) en dat heb ik dus ook gedaan, supermooi. Daarna een bergje beklommen en die berg had een heel mooi uitzicht over het hele park wat heel mooi was maar wel een beetje bewolkt. Nu ga ik samen met een meisje dat ik in cordoba heb leren kennen een beetje navragen wat we de rest van onze dagen hier in Bari, Bari, Bariloche kunnen doen.

• 04 Mei 2010 - 19:29

Frank:

Tja Joris, die bureaucratie. 't Is verschrikkelijk. Maar gelukkig is alles nog goed gekomen met je visum. Relatief weinig schade. Veel plezier in Bari (en nog wat. Jouw mattie Lisa zit nu in het vliegtuig naar New York, dus die gaat ook een leuke tijd tegemoet.
    Groeten en houd je haaks.
    Frank.

• 04 Mei 2010 - 21:12

Hans:

Beste Joris, buurman, het kan wel eens wat anders lopen als je had gepland. Maar op een reis van hoeveel dagen ook al weer zou ik mij niet te druk maken. Wel bijzonder dat je plekjes op zoekt waar anderen bedenkingen hebben. Volgens mij combinatie van lef en nieuwsgierig zijn, niet verkeerd maar niet te vrij, pas op je zelf. Ik hoop dat je niet uigekeken raakt op al die bergjes in je omgeving want het lijkt mij wel erg mooi en wat versta je onder bergje beklommen? :) Het ga je goed, Marian en Hans en onze blafvriend P

• 05 Mei 2010 - 08:03

Jacques:

Ha die Joris,
    Wat een pech en wat een muren waar je dan tegen aan loopt. We hadden het al gehoord, afgelopen weekend van je ouders (erg gezellig weekend in het Brabantse, maar ook erg nat). Wel goed dat je e.e.a. toch nog weet te relativeren. Dat lijkt me ook verstandig, want anders heb je er alleen maar jezelf mee. Ik hoop dat je nu weer kunt gaan genieten.
    Bytheway; prachtige plekken!!! maar waar blijven de foto's???
    Jacques

• 05 Mei 2010 - 11:40

Niels Eimers:

Ha die Joris! Leuk weer van je te horen! Bij ons begint eindelijk de zon weer enigszins door te komen, ik vraag me alleen af of dit van lange duur zal zijn... We hadden gisteren de verjaardag van Titus en Dini en dat was erg geslaagd. We hebben met ons vijven (ik, Joep, Bas, Stijn en Tobi) op de trampoline gevochten en gaan dat vandaag weer doen, maar dan inclusief motor handschoenen en sjaals om onze armen gewikkeld. We doen trouwens mee aan Zeskamp, de Raamrun (10km joggen voor het goede doel) en we verlengen ons contract bij de Stadhouderslaan met 11 woensdagavonden, want daarna begint de zomervakantie. See you later! :D

• 06 Mei 2010 - 17:45

Stijn:

Bonkers!

Al die problemen horen nou eenmaal bij je reis. maar dat landschap lijkt me echt nice daar. relaxt dat je in dat café koninginnendag kon vieren! toch nog een beetje nederlands.
    ik ben echt benieuwd naar je reis door Bolivie! lijkt me echt een mooi land.
    zoals niet al heeft verteld hebben we we een nieuw contract met de zaal, dus als je terug bent kunnen we gelijk gaan voetballen:)

Hasta Luego!!!

• 07 Mei 2010 - 12:45

Lucienne:

Vandaag gedaan wat ik al heel lang van plan was ; jouw reisverslag lezen...
    Ben erg onder de indruk Joris !! Wat jij allemaal meemaakt en vooral ook hoe je er mee om gaat ; COMPLIMENTEN !
    Geniet verder van de nog resterende tijd,
    groetjes uit Wijchen, van Lucienne.

• 13 Mei 2010 - 14:08

Opa En Oma Amersfoor:

Hoi Joris wat zal jij veel te vertellen hebben,maar leuk dat we het zo mee kunnen maken.Een hele belevenius, veel ervaring opgedaan, ook veel geleerd? Veel plezier en genieten van alle nieuwe dingen,en gezond weer terug.groetjes van ons beiden.