Niké!
Door: Joris
Blijf op de hoogte en volg Joris
03 Februari 2010 | Argentinië, Villa Allende
Ik heb mijn eerste nachtje hier alweer gehad en alles bevalt nu helemaal prima...
Maandag vertrokken, mijn eerste vliegtuig had 2 uur vertraging maar dat lieten ze pas in het vliegtuig weten dus heb ik 2 uur extra in dat vliegtuig gezeten. dus in plaats van 8 uur vertrok ik nu 10 uur. Ik zat echt naast de meest irritante Duitse vent ooooit! Hij zat de hele tijd tegen de stoel voor hem te duwen omdat die vrouw hem naar achter had laten zakken en tijdens de reis had ie echt van alles te klagen. Dus ik heb die hele vliegrit met mn oortjes muziek zitten luisteren. Toen kwam ik aan in Sao Paulo. Dat was wel nog het grootste klote-stuk van mijn reis. We moesten eerst met het hele vliegtuig 2 uur wachten voordat de bagage tevoorschijn kwam. Daarna heb ik nog een uur in de rij gestaan om het vliegveld uit te komen. Daar ben ik heel even buiten van het weer gaan genieten maar snel weer naar binnen gegaan omdat ik de mensen die om me heen stonden totaal niet vertrouwden!
Toen moest ik nog 5 uur wachten op mijn volgende vlucht...4 uur van tevoren moest ik inchecken, ik gedaan, wat blijkt: ben ik in Frankfurt gewoon keihard genaaid! Daar zeiden ze namelijk dat ik in Sao Paulo opnieuw moest inchecken enzo...Maar dat moest niet, nu moest ik verdomme nog 35 dollar gaan betalen voor vliegtuigbelasting(pap, mam, ik heb het bonnetje bewaard zodat we frankfurt airport kunnen aanklagen...). Ik ben er daar ook achter gekomen dat Brazilianen echt véruit de meest onaardige personen zijn die er bestaan, ze helpen je nooit, doen er van alles aan om een probleem te zoeken en bovendien verzekerde ze me dat ik in Argentinie ook weer voor allebei de vliegvelden(ik heb er 2 gehad in Buenos Aires) vliegveldbelasting(wat een woord trouwens, merk ik nu ik het opschrijf) moest betalen... Nou ik heb in Cordoba en Buenos Aires nergens ook maar extra te hoeven betalen. Waar ik wel al achter ben is dat Argentijnen honderd keer beter zijn dan Brazilianen. Wat namelijk gebeurde was heeel chill. Ik hoorde een Duits stelletje praten over het nemen van een taxi. Dus ik vroeg of ze ook naar het andere vliegveld moesten in Buenos Aires(wat ik wel moest), maar nee dat hoefde niet. Waarop een Argentijn, die daar toevallig zat, tegen me zei dat zijn vrienden hem kwamen ophalen en dat ze me wel zouden afzetten op het vliegveld! NIKE! Ik helemaal blij want ik had zojuist in het boekje van Emile en Anja(nog bedankt) gelezen dat buitenlanders vaak door taxi´s werden ontvoerd in Buenos Aires. Nou ik gelukkig, maar in het vliegtuig dacht ik van kut dat kunnen hun natuurlijk ook doen... Maarja, toen ik het vliegveld uitkwam met Nicolas, die Argentijn, zag ik zn vader zijn en zn twee vrienden, toen wist ik wel dat het goed zat. Ik met hun in de auto(de kosten van de belasting waren nu gecompenseerd en hij van alles vertellen over Europa, daar was hij op vakantie geweest en hij vertelde me ook van alles over Argentinie! Maar als hij met zn vrienden praatten dan verstond ik er geen kont van dus ik kwam erachter dat Argentijns-Spaans totaaal anders is dan Spaans. Toen ze zeiden dat het in Cordoba zou lijken of ik ze zouden zingen hier, werd ik helemaal bang. Maar de taal valt me tot nu toe wel erg mee!
Ik ruim op tijd , die meevaller had ik wel nodig! Mijn telefoon was trouwens ook nog kapot gegaan, dus ik zat er echt over na te denken om maar weer terug te gaan want echt alles zat dus tegen. Bleek mn vliegtuig naar Cordoba ook vertraging te hebben! Weer 2 uur. Nu kwam ik daardoor pas om half 2 snachts aan in Cordoba. Werd ik opgehaald om naar mn huis te gaan. Daar nog wat gepraat met de moeder en een van de zes zonen en toen maar gaan slapen want dat had ik al 46 uur niet meer gedaan.
Toen werd ik vanochtend wakker, wat met de moeder, Claudia, gepraat, echt een supervrouw! En ik zou om half twaalf worden opgehaald, maar meteen het manana-manana gevoel van de mensen hier ervaren want ik werd om 1 uur opgehaald nu. Op zich niet erg want nu kon ik nog zwemmen in ons zwembad(niké, hell yeah!) en dat is echt nodig hier want het is nu tussen de 35 en 40 graden. Ik naar het kantoor met die mensen, wat gegeten met hun, maar we zouden naar cordoba gaan om wat te doen maar dat deden we niet want die vrouw moest naar de dokter. Dus dat gaan we nu morgen doen...Vandaag verder niet zoveel gedaan. Er zitten hier 6 zonen maar ik heb geen idee waar de helft van de tijd iedereen is en heb nog niet echt met ze gepraat maar dat komt nog wel. Morgen begin ik ook met mn project maar daar horen jullie nog wel van.
O, ja voor mijn vrienden: wat ze zeggen over de vrouwen hier is waar(echt bijna iedereen is gewoon mooi) maar helaas niemand blond.
03 Februari 2010 - 21:17
Frank:
Hey Joris,
gaaf om zo snel al iets van je te kunnen lezen. Hou dat svp vol, want er zijn volgens mij vele volgers. Toevallig heb ik net ook een mailtje gestuurd vanuit Engeland naar je vader.
Wat betreft de Brazilianen ben ik het niet helemaal met je eens. Ik heb de afgelopen drie weken heel veel Brazilianen ontmoet en stuk voor stuk waren ze erg aardig. Maar eerlijk gezegd, heb ik ook diverse Argentijnen (of liever gezegd: Argentijnse dames) ontmoet en die waren ook heel aardig. Eentje was er weliswaar blond, maar niet mooi :-(
Helaas is je vlucht niet vlekkeloos verlopen, maar dat ben je snel vergeten. Zeker als ik lees dat een zwembad thuis hebt. Geniet er maar lekker van.
Zoals gezegd, ik blijf je volgen en ik wens je heel veel succes en super veel plezier.
Groet,
Frank. -
03 Februari 2010 - 21:25
Jacques:
Goh, volgens mij ben ik de eerste. Dat is een hele reiservaring. Wat een gedoe allemaal. Kan Bastiaan vast rekening mee gaan houden. Maar goed de eerste hobbel heb je genomen. Ik begrijp dat je niet veel tijd krijgt om te aclimatiseren, want je moet al snel aan de slag. Veel succes er mee. -
03 Februari 2010 - 21:26
Jacques:
Die Frank toch. Was me net voor. -
03 Februari 2010 - 21:39
Hans:
He Joris, ben onder de indruk van je verhaal. Het lijkt me prima dat je op deze wijze reageert. Ik lees dat je goed rond kijkt, heel goed. In de warmte duurt alles altijd wat langer dan hier. Probeer je lekker in het gastgezin in te leven dan komt alles pefect voor elkaar en het kan 'n keer tegen zitten. Veel succes en we volgen je, Hans en Marian -
03 Februari 2010 - 21:53
Hennie En Marijke:
Heey Joris,
Wat een gedoe allemaal en inderdaad, in Frankfurt waren ze niet goed geinformeerd. Ik weet niet of bonnetjes bewaren zin heeft als je pas over 4 maanden terugkomt. Maar... je hebt 't al weer ruimschoots goed gemaakt door een "taxi" te nemen. Maar goed dat we dat niet wisten: was voor ons weer een slapeloze nacht erbij. Ach, dan is 't ook prima dat we niet alles weten!! Je mailde vanochtend vroeg al dat je goed was aangekomen en dan is er hier rust. Fijn, dat je een goede indruk van je gastgezin hebt. En tja, dan nu toch dat eigen zwembad in de tuin zal je voldoende genoegdoening geven. Joris, laat alles lekker even op je inwerken; de cultuur, de mensen, het manana-gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar nog veel van kunnen leren (hoor wie het zegt....) Voor morgen heel veel succes gewenst; we zijn heel benieuwd voor welk project je uiteindelijk mag of kunt kiezen.
Heel veel liefs, natuurlijk ook van Hennie, Marijke
PS Heb je de fietssleutel van Hennie mee naar Argentinie genomen of ligt-ie elders in the house???? -
04 Februari 2010 - 00:27
Petra:
Hee Joris!
Klinkt echt goed Argentijns al dat wachten, wen daar maar vast aan.
En dat Cordobees zal je nog wel gaan tegenvallen. Daar is echt geen ruk van te begrijpen. Wij zijn afgelopen week in Bariloche geweest waar ik er een paar heb horen praten maar niks van kon begrijpen!
Ben benieuwd naar je volgende avonturen.
Als je trouwens een telefoonnummer hebt (een argentijnse) mail dat maar even dan!
Heel veel succes en un beso,
Petra -
04 Februari 2010 - 07:41
Maarten En Ingrid:
hoi Joris,
zo je eerste aventuur heb je al gehad.
geniet van alles en veel succes.
we volgen je.
groetjes ingrid en maarten -
04 Februari 2010 - 14:14
Daniel:
foto's van de vrouwen maken! -
04 Februari 2010 - 16:14
Bastiaan:
Hey Joris,
Es bueno ver que escribir la misma manera que hablar cosas agradables a la vez caótica y preguntar. No, en serio, me gustaría poder estar allí sentado. Bueno maldito de su vuelo y todos los otros malentendidos, pero es usted! En cualquier caso, diviértete!
ps. ik weet dat ik slecht ben in spaans ;) -
04 Februari 2010 - 17:02
Joep Salet:
Lekker lang reizen dus!
Maar het zwembad klinkt wel goed en als je niets te doen hebt kun je altijd nog even in ons boekje lezen.
Hopen dat het wel iets koeler wordt trouwens, want anders kun je ook niet veel doen.
Maar het klinkt vet tot nu toe.
Groeten x Joep -
04 Februari 2010 - 17:50
Rowie:
heeeee joris
moooi dat je het fijn hebt
het is nu al lang dat je niet meer thuis bent en dat lijkt toch wel heel lang
leuk gezin hoorde ik
en ik hoorde ook dat je heel moe was na je reis.
naja
ik moet gaan eten dus stuur nog andere keer wel een mailtje
xxxxx
you're litlle sister -
04 Februari 2010 - 18:28
Stijn:
Hell Yeah!!
Kut man, zoveel vertraging, maaaar, na regen komt zonneschijn, nou ja, bij jou daar zeker genoeg!
We gaan snel met z'n alle op skype een biertje drinken hé:)
Ciao X -
04 Februari 2010 - 18:47
Niels Eimers:
Zo Joris! Wat een ongelooflijke pech heb jij gehad zeg. Gelukkig is het toch nog wel goed afgelopen! We missen je nu al :'( -
04 Februari 2010 - 18:49
Stijn Van Lamoen:
Eigenlijk ben ik Stijn niet, maar Niels :P ik was gewoon even benieuwd of ik me voor zou kunnen doen als Stijn! Vergeet niet over je voet te plassen als je op een zee-egel gaat staan hé! -
04 Februari 2010 - 19:19
Lekkere Vent:
He MAAT!
Geniet van het mooie weer. En de mooie dames. Ga je ook foto's maken? We misten je wel bij het zaalvoetbal.
Laterss Henk
Onee JEsse -
04 Februari 2010 - 20:42
Oma En Opa:
Ha Joris.
Leuk om het hele verhaal van je reis te lezen. Maar je hebt het niet zo getroffen. Het was een lange reis. Gelukkig heb je het nu goed. Met zelfs een eigen zwembad. Dat kunnen we hier voorlopig nog niet.
Hoe is het vandaag bevallen met werken? Weet je al welk project je gaat doen?
We horen het wel.
Lieve groetjes,
opa en oma -
04 Februari 2010 - 21:29
Mirjam:
Ha Joris,
Leuk om zo uitgebreid je verhaal te lezen. Wat je allemaal al niet mee kan maken tijdens de reis. Gelukkig ben je er en gaat het allemaal beginnen. Wel boffen met het zwembad. We zijn natuurlijk benieuwd naar de eerste foto's!
Hier nog steeds vies weer hoor, maar de sneeuw is zo goed als weg.
Ik vraag me trouwens af waar Bastiaan dat Spaans vandaan haalt. Volgens mij moet hij zich op het Portugees gaan concentreren.
Mirjam -
05 Februari 2010 - 09:16
Luc:
damn wij hebben hier ook water....van gesmolten sneeuw:P
Neem zo'n vrouwtje voor mij mee(a)
en doe er ook een voor jezelf!
hoezzzeee zal ik maar zeggen en los groetos(mijn spaans) -
05 Februari 2010 - 19:06
Michiel:
Dus daar zijn de meisjes met donker haar en bruine ogen.. place to be dus :)!
peace -
06 Februari 2010 - 16:05
Anja(traverse):
Ha die Joris.Wat een reis heb jij gehad,maar ja je moet er wat voorover hebben.Je bent er zonder kleerscheuren gekomen op een paar kleinigheidjes na.Ik weet zeker dat je daar geweldige maanden tegemoet gaat.Je gastgezin is prima en dat is al heel wat waard.Of niet?Geniet ervan,ik laat weer van mij horen.Hou je haaks.Gr Anja. -
07 Februari 2010 - 15:16
Ria:
Hallo Joris, fijn te horen dat je goed bent aangekomen. Vorige week zat je nog hier op de bank. Raar idee dat je nu zo ver weg bent.Ben benieuwd naar je ervaringen.Zal ze in ieder geval lezen.Groet, Ria -
08 Februari 2010 - 22:32
Daphne:
Heee Joris!
Hopelijk zijn je eerste dagen een beetje bevallen, ik heb al van de fam. Holtman gehoord dat je afscheidsfeestje leuk was. Toch fijn ala je een goed afscheid hebt!
Nog heeel veel plezier en ik ga je zeker volgen,
xx Daphne -
13 Februari 2010 - 11:27
0pa 0ma Amersfoort:
Hoi Joris wat een reis je zou inderdaad zo terug gaan, maar nu niet meer denk ik. Een hele fijne tijd toegewenst. Wij zijn net terug van Lanzarote. groetjes J.J. -
13 Februari 2010 - 14:47
Rietenmartien:
Joris wij volgen jou via comp.en wensen jou goed prettig en leerzaam verblijf toe.
groetjes martien -
17 Februari 2010 - 16:17
Thom:
Hee joris, goed om te lezen dat je het naar je zin hebt. En dat het na de vele tegenvallers nu weer soepel loopt.
Veel plezier en maak er een mooie tijd van.
Groeten Thom